Vinkit metsänomistajan taloudenhallintaan

Palvelut

Tuliko tehtyä metsäkaupat ja nyt mietit, mitä pitäisi tehdä?

Tarjoamme useiden vuosien kokemuksella metsänomistajille niin verosuunnittelua kuin veroilmoituksen toteutuksen. Asiantuntijamme kokosivat parhaat vinkit uusille metsänomistajille.

1. Muistiinpanovelvollisuus

Metsänomistajana olet muistiinpanovelvollinen, mikäli et ole ilmoittautunut arvonlisäverovelvolliseksi. Muistiinpanovelvollisuus tarkoittaa, että sinun on kirjattava maksuperusteisesti tositteista metsätalouden tulot ja menot sekä arvonlisäverojen osuudet. Tällöin tuloissa ei ole arvonlisäveroa ja menot kirjaat sisältäen alv-osuuden.

2. Milloin ilmoittautua arvonlisävelvolliseksi?

Alkutuotannosta pitää ilmoittautua tai hakeutua arvonlisävelvolliseksi, mikäli puunmyyntitulot ylittävät 15 000 euroa kalenterivuoden aikana.

3. Vähennyskelpoiset matkakulut

Matkakulut omalle metsäpalstalle ovat vähennyskelpoisia. Pidä siis ajopäiväkirjaa metsäkäynneistäsi. 

Voit tarkistaa vero.fi -palvelusta, mitä metsäverotukseen kuuluu.

4. Metsäveroilmoitus

Metsäveroilmoitus ja Alv-ilmoitus on ensisijaisesti palautettava sähköisesti verohallinnolle. Metsäyhtiöt toimittavat tehdyistä puukaupoista yhteenvedon tammikuun aikana. Yhteenveto on hyvä vielä tarkistaa, koska veroseuraamuksia tulee heti, jos esimerkiksi jokin kauppa puuttuu veroilmoitukselta.

5. Metsäkaupat suunnitteilla?

Metsänomistajan kannattaa yleensä ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi, vaikka kauppoja ei joka vuosi tekisikään. Mikäli tuloista ei kerry tilitettävää arvonlisäveroa, saat menoihin sisältyvän osuuden palautuksena.  

6. Kaupat tuli!

Puukauppatuloista saatavaan verohyötyyn vaikuttavat myös menovaraus, metsävähennys sekä mahdolliset metsäpalstan hankintaan otetun lainan korot sekä muut tulonhankkimisvelan korot.   

Haluaisitko kuulla tarkemmin palveluistamme?

Autamme metsänomistajia saamaan parhaan mahdollisen verotuksellisen hyödyn metsäverotuksessaan.  Lähetämme veroilmoituksen ja alv-ilmoituksen sähköisesti verohallinnolle.

Palvelumme kattavat myös yhteismetsien taloushallinto- ja veroasiat. 

Ota yhteyttä tai varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa.

Palvelut metsäomistajille

Autamme sinua hoitamaan metsänomistajan talouteen liittyvät velvoitteet ja tarjoamme parhaat vinkit uusille metsänomistajille.

Tutustu